10 simple tips til en flot have

Havearbejde er for mange en meget elsket aktivitet, men vi har desværre ikke tid til at forskønne vores udendørs rum på grund af vores travle livsstil. Så hvordan kan vi præcis give vores have den opmærksomhed, som den fortjener?

For at få landets haver til at stå flottere, er der i dette indlæg foreslået 10 tips fordelt på henholdsvis vanding, græsplænen og ukrudt. Dette er til for at hjælpe dig med at se flottere og resultater i din have. Læs om de 10 tips nedenfor, og se om du ikke gøre brug af nogle af dem i virkeligheden.

Vanding

  1. Hold blomsterbed fugtige – ikke oversvømmede. Vand kun 1-2 gange om ugen.
  2. Det er bedre at vandre planter om aftenen eller tidligt om morgenen, når jorden er køligere, da mindre vil fordampe end i løbet af dagen.
  3. Undgå at vande blade eller plantehoveder for at undgå skimmeldannelse. Vand desuden forsigtigt for at undgå skade på blomsterne/planterne.
  4. Overvej et vandingssystem, hvis du er væk meget. Med en vandsystem kan du regulere mængden af fugt i jorden, så du kan lukke mere eller mindre vand gennem, afhængigt af, hvordan jorden føles.

Græsplænen

  1. Beskyt dit græsplæne fra varmt vejr – temperaturer på op til 26°C vil fremme væksten, men alt over 30°C vil sænke vækst betydeligt. Hvis temperaturen stiger, skal du undgå at klippe græsset for kort – lad det gerne stå på omkring fem centimeter, hvilket vil beskytte mod solen og forhindre jordens udtørring. Her kan du overveje en god robotplæneklipper, som sikre den perfekte længde på græsset. 

Hvis det er muligt, giv gerne noget vand til græsset, så det ikke tørrer helt ud.

  1. Det optimale tidspunkt til at vandet græsset er 16-20 om eftermiddagen/aftenen; som sagt, overvej at anskaffe et vandsystem til at vande din have i tider hvor du ikke selv er hjemme.
  2. Ved vanding af plænen skal du bruge omkring 10-15 liter vand pr. kvadratmeter som udgangspunkt. Hertil skal der advares om, at overvanding kan føre til dannelse af skimmel, som har en negativ effekt på din plæne.

Ukrudt

  1. For at forhindre vækst af ukrudtsplanter, bør der plantes tæt for at minimere det areal, der er tilgængeligt hvor ukrudt kan udvikle sig.
  2. Anvendelsen af barkflis forhindrer ukrudtsfrø fra at vokse. Overvej derfor at lægge flis i toppen af din plantebed.
  3. Hvis du går til angreb på eksisterende ukrudt, skal du fjerne det direkte ved kilden. Gå til rødderne ved hjælp af en ukrudt skovl, som sikre at du får det hele med.
Mine favoritmøbler til haven