Byhaven i Ebeltoft

- inspiration til design af en lille have

- ideer til haveplan med haverum

- forslag til planter i små haver

 

BYHAVEN I EBELTOFT   ⇘   ÅBEN HAVE

Åben have

- du er velkommen i vores have

Du er velkommen til at besøge vores have - og vi kan godt lide at få besøg.
Vi foretrækker dog at vide det på forhånd, så haven kan være præsentabel. Som alle andre bruger vi nemlig haven til hverdagssysler som solbadning, vasketøj og familiebesøg, hvis vi da ikke lige maler vinduer eller arbejder i haven og har spader, spande, jordbunker og fældede træer over det hele.

Når du kommer, viser vi gerne rundt og svarer på spørgsmål, men du kan også sagtens gå rundt, uden at vi blander os. Du kan blive længe, hvis du vil, og måske nyde en kop kaffe på en af havens mange siddepladser. Hvis du blot er interesseret i en hurtig runde, så er det også i orden.

Ud over at åbne haven efter aftale slår vi en gang imellem porten op, når vi synes, at haven, vejret og vores humør er til det. Så sætter vi et skilt på gaden og annoncerer det her på hjemmesiden.
Haven er også med på Haveselskabets liste over besøgshaver.

Vi er klar til åben have med kaffe og småkager

Vi er klar til åben have med kaffe og småkager

Datoer i år

Efter 1. maj er du velkommen til at ringe og aftale et havebesøg. Du er også velkommen til blot at komme på en af de faste datoer. (Der kommer måske flere datoer til. Måske ikke. Det afgør vi, haven og vejret efterhånden, som dagene går.)

Faste datoer med åben have i 2019
Lørdag den 18. maj kl. 10-16
Lør-søndag den 24.-25. august kl. 10-17: Åben have i forbindelse med Haveselskabets havefestival

OBS: I tilfælde af regn: Medbring en regnjakke - der er ikke rigtig plads til paraplyer!

Entre: 20 kr. pr. gæst inkl. kaffe/te
Maks. 30 personer pr. gang
Hunde bedes pænt vente udenfor
Nedergade 31, 8400 Ebeltoft (kun efter aftale)

Åben have giver os mange gode have'snakker'

Åben have giver os mange gode have'snakker'

Glæderne ved at holde åben have

Efter selv at have lukreret på andres åbne haver, besluttede vi for nogle år siden at åbne vores egen gennem Haveselskabet. Vi var både spændt på, om nogen ville komme helt til Ebeltoft, og endnu mere spændt på om der ville komme så mange, at der ikke ville være plads nok. Haven er jo ikke ret stor, og hvad nu hvis de ikke kunne passere hinanden på stierne? Vores frygt var heldigvis ubegrundet. Vi har et par gange haft 100 besøgende om dagen, men på forunderlig vis har de fordelt sig over hele dagen, og hvis det en dag kniber med pladsen, må vi lukke ind i hold !!

Vi synes, det er hyggeligt at have åben have og få en havesnak, men det bedste er at få lov at høre, hvad andre ser i vores have. Man kan nemlig godt blive 'hjemblind' og kun se det, man plejer. Ved at høre andres spørgsmål og kommentarer kan vi pludselig se haven med helt nye øjne.

Glæderne ved at besøge andres haver

Vi har besøgt mange åbne haver i tidens løb, både gennem Haveselskabet, hos venner og bekendte og såmænd også som havekonsulenter. Vi synes hver gang, at det er spændende og lærerigt, for uanset en haves størrelse og beskaffenhed ser vi hele tiden noget nyt, henter nye ideer og inspiration og taler med engagerede, vidende og nysgerrige mennesker. Og så bliver det ikke bedre.

Byhaven i Ebeltoft er en privat have, som man kan besøge efter aftale. Haven er tegnet og anlagt af ejerne, Lisbeth Rosdahl og Bent Dall

Kopiering er ok, hvis .... du husker at skrive, at det kommer fra os.
Gælder tekst billeder og ideer.


Hjemmeside fra e-hjemmeside.dk