Byhaven i Ebeltoft

- inspiration til design af en lille have

- ideer til haveplan med haverum

- forslag til planter i små haver

 

BYHAVEN I EBELTOFT   ⇘   ÅBEN HAVE

Åben have

- en gang i mellem åbner vi haven for gæster

Det meste af tiden bruger vi vores have ligesom alle andre; så har vi gæster, solbader, tørrer tøj, graver og regerer. 

En gang i mellem åbner vi haven, så andre kan besøge den og se den i virkeligheden. Du kan se datoerne herunder.

Vi holder selv af at besøge haver, og kan godt anbefale dig både at åbne din egen have og at besøge andres. Du kan se, hvor der er åbne haver på Haveselskabets kort over besøgshaver.

Vi er klar til åben have med kaffe og småkager

Vi er klar til åben have med kaffe og småkager

Datoer i år

I 2020 holder vi ikke 'åben have' - vi har travlt med andre ting (og med at besøge andres haver), men du er velkommen til at kontakte os og høre, om vi kan finde en dato for et besøg - foreløbig er det ikke muligt grundet risiko for corona-smitte.

Du kan evt. følge med i haven og hverdagen på Lisbeths Haveblog.

Glæderne ved at holde åben have

Efter selv at have lukreret på andres åbne haver, besluttede vi for nogle år siden at åbne vores egen gennem Haveselskabet. Vi var både spændt på, om nogen ville komme helt til Ebeltoft, og endnu mere spændt på om der ville komme så mange, at der ikke ville være plads nok. Haven er jo ikke ret stor, og hvad nu hvis de ikke kunne passere hinanden på stierne? Vores frygt var heldigvis ubegrundet. Vi har et par gange haft 100 besøgende om dagen, men på forunderlig vis har de fordelt sig over hele dagen, og hvis det en dag kniber med pladsen, må vi lukke ind i hold !!

Vi synes, det er hyggeligt at have åben have og få en havesnak, men det bedste er at få lov at høre, hvad andre ser i vores have. Man kan nemlig godt blive 'hjemblind' og kun se det, man plejer. Ved at høre andres spørgsmål og kommentarer kan vi pludselig se haven med helt nye øjne.

Efter at have haft mange, mange havegæster i løbet at de sidste ti år, har vi dog besluttet at trappe ned og fokusere på andre ting. Hver ting til sin tid.

Glæderne ved at besøge andres haver

Vi har besøgt mange åbne haver i tidens løb, både gennem Haveselskabet, hos venner og bekendte og såmænd også som havekonsulenter. Vi synes hver gang, at det er spændende og lærerigt, for uanset en haves størrelse og beskaffenhed ser vi hele tiden noget nyt, henter nye ideer og inspiration og taler med engagerede, vidende og nysgerrige mennesker. Og så bliver det ikke bedre.

Byhaven i Ebeltoft er en privat have. Den er tegnet og anlagt af ejerne, Lisbeth Rosdahl og Bent Dall

Det er Lisbeth, der har skrevet teksten og taget billlederne, og det er IKKE ok, at du kopierer, med mindre du har fået lov.
Det gælder både tekst, billeder og ideer.
Du kan kontakte os
HER


Hjemmeside fra e-hjemmeside.dk