Byhaven i Ebeltoft

- inspiration til design af en lille have

- ideer til haveplan med haverum

- forslag til planter i små haver

 

Clematis 'Purple Spider'

Klematis

Clematis 'Purple Spider' (Klematis)

Clematis 'Purple Spider' (Klematis)

'Purple Spider' er vores smukkeste clematis. Blomsterne er bedårende og mangfoldige, og planten er sund, hårdfør og nem.

Vækst
'Purple Spider' bliver 3-4 meter høj. Rankerne er fine og elegante, og vi tynder den blot lidt i topppen med års mellemrum.

Løv
Bladene er mellemgrønne, lidt fligede.

Blomstring
Clematis 'Purple Spider' blomstrer i maj med nikkende, dobbelte klokkeformede blomster i den mest vidunderlige dybblå / violette farve.
Den blomstrer på sidste års skud.

Frugter
Frøstandene er fine, hvide kvaster.

Vokseplads
'Purple Spider' er sund og hårdfør, og som alle andre clematis kan den lide at stå med fødderne i humusrig jord i skygge og hovedet i fuld sol. Halvskygge er også ok.
Clematis kan ikke lide at mangle vand.

Pasning
Vi gør stort set intet ved vores Clematis 'Purple Spider' udover at nyde blomstringen. Det eneste vi gør, er at beskære let i toppen med ca. fem års mellemrum.
'Purple Spider' hører til atragenagruppen / gruppe 1 og kræver ikke beskæring. Trænger den alligevel til det, skal det ske lige efter blomstring, så den kan nå at sætte nye skud, der skal blomstre året efter.
Har vi tørke, får den en spand vand i ny og næ.

Anvendelse i vores have
Vi synes, at riohegn er gode i små haver og har derfor opsat et par stykker som vægge i vores haverum.
'Purple Spider' vokser i et af disse hegn i haverummet 'Skoven', hvor den dækker den øverste halvdel af et par meter af hegnet. Nederst vokser Cotoneaster horizontalis.
I riohegnet blander 'Purple Spider' sig med en Clematis 'Cragside'. De to sammen er simpelt hen noget at de smukkeste, vi har, og det er vores plan, at de skal plantes flere steder i haven i stedet for de hvide clematis.
'Purple Spider' alene i et hegn kunne nok være lige det mørkeste, forstået på den måde, at de meget mørkeblå blomster kunne forsvinde i det grønne løv, men blandet med en lysende pink 'Cragside' bliver 'Purple Spider' fremhævet og meget elegant.

Byhaven i Ebeltoft er en privat have. Den er tegnet og anlagt af ejerne, Lisbeth Rosdahl og Bent Dall

Kopiering er ok, hvis .... du husker at skrive, at det kommer fra os.
Gælder tekst billeder og ideer.


Hjemmeside fra e-hjemmeside.dk