Byhaven i Ebeltoft

- inspiration til design af en lille have

- ideer til haveplan med haverum

- forslag til planter i små haver

 

HAVENS DESIGN      DUFTE OG SPISELIGT

Dufte og spiseligt

- er også oplevelser

Der er ikke noget nyt i, hvad dufte og spiseligt er. Især dufte er et yndet sanseindtryk, men vi vil gerne slå et slag for, at man indtænker det spiselige som en del af havens oplevelser. Man behøver ikke adskille i prydhave og nyttehave. Og da slet ikke i en lille have, hvor alt helst skal kunne bidrage med meget - hele tiden.

Fordelen ved at blande er, at vi har lidt her og der at nippe af på de daglige runder. Det er vældig hyggeligt pludselig at opdage et rødt jordbær mellem græsserne.

Vi har også rabarber mellem storkenæb (billedet herunder), fordi kombinationen af små og store blade er flot (når vi altså ikke lige skal have rabarberkompot og har trukket stænglerne med de største blade).

Lyd er også en af de sanser, man med fordel kan påvirke i haven. Vi har imidlertid opdaget, at især kunstige lyde generer os mere, end de hygger. Smag og behag. Fuglekvidder og insektsummen synes vi er himmelsk, og vi har mange redekasser og spisekamre. Lyden fra vinden i blade og græsser er også dejlig, men vedvarende plasken fra kunstigt vand, eller endnu værre: en bimlende uro i et træ har vi forlængst afskrevet som oplevelser i vores have. Vi bliver SÅ irriterede. Og det var jo ikke meningen.

Byhaven i Ebeltoft er en privat have. Den er tegnet og anlagt af ejerne, Lisbeth Rosdahl og Bent Dall

Det er Lisbeth, der har skrevet teksten og taget billlederne, og det er IKKE ok, at du kopierer, med mindre du har fået lov.
Det gælder både tekst, billeder og ideer.
Du kan kontakte os
HER


Hjemmeside fra e-hjemmeside.dk