Byhaven i Ebeltoft

- inspiration til design af en lille have

- ideer til haveplan med haverum

- forslag til planter i små haver

 

HAVESYSLER      HAVENS DRAM      KIRSEBÆRLAURBÆR - dram og likør

Kirsebærlaurbær

- vores opskrift på dram og likør

Kirsebærlaurbær (Prunus lauroceraus) står i mange haver og giver en rigtig lækker dessertlikør, men kan naturligvis også drikkes som usødet dram. Den minder om hæg, som mange drambryggere kender og holder af, men vi kan bedre lide kirsebærlaurbær. Og så står den oven i købet i haven lige uden for vinduerne!

Her er vores opskrift:

  • Bærrene plukkes, når de er helt sorte, og inden fuglene spiser dem.
  • Dækkes med vodka og trækker mindst 1½ uge. Kan stå i op til et år.
  • Filtreres og må gerne lagre et par månder. Tåler fint nogle år på bagen.
  • Fortyndes med vodka efter smag. Prøv med for eksempel 1 del ekstrakt til 3 dele vodka. Vi tilætter sukker (smagsforstærker): ca 10 ml til 3 dl fortyndet dram. Lad den stå mindst en uge efter tilsmagning, før den drikkes.
  • Flot sort farve med en herlig mandelsmag.
  • Vi drikker den sødede version som likør til fx dessert eller varm æblekage. Mums.
  • Brug kun bærrene. Resten af planten er giftig.

Byhaven i Ebeltoft er en privat have, som man kan besøge efter aftale. Haven er tegnet og anlagt af ejerne, Lisbeth Rosdahl og Bent Dall

Kopiering er ok, hvis .... du husker at skrive, at det kommer fra os.
Gælder tekst billeder og ideer.


Hjemmeside fra e-hjemmeside.dk