Byhaven i Ebeltoft

- inspiration til design af en lille have

- ideer til haveplan med haverum

- forslag til planter i små haver

 

HAVENS DESIGN      KONTRASTER

Kontraster

- skaber oplevelser og indtryk 

Kontraster kan skabes med materialer, farver og former, og ud over planter, hvor vi især leger med blomsterfarver, vækstformer, bladformer og -farver, bruger vi fx malede vægge, havehynder, parasoller, krukker og figurer overalt i haven - omend i relativt beskedne mængder.

Kontraster med former

Når vi vælger planter, vurderer vi blandt andet, hvad vi skal anskaffe, efter plantens omgivelser: Har vi fx brug for en høj tynd 'stritter' midt i noget fladt og jævnt, eller har vi brug for eller en rund og kompakt form midt i noget uroligt? Der er masser af muligheder, man skal blot få ideen og se på planterne.

Vi ser også meget efter bladenes form og farve, da de giver nogle mere vedvarende oplevelser, end blomster, der ofte kun holder nogle uger.

Kontraster med farver

Kontraster med blomsterfarver er vi generelt lidt forsigtige med, da de efter vores mening skaber nogle spændinger, der er for store til, at vi kan holde det ud. Blomsterfarver har vi derfor mest i farveharmonier, der skaber ro. Til gengæld kan vi godt lide at koncentrere blomstringen til ét bed af gangen, således at farveklatten fremstår som kontrast til alt det grønne. 

Kontraster med materialer

Kontraster kan ikke bare laves med farver og former. Nogle af de smukkeste og mest harmoniske kontraster laver man af planter i selskab med hårde materialer, fx. konstruktioner (vægge, hegn o.l.), krukker og ikke mindst i selskab med kampesten.

^
Fine, tynde tranebærgrene, der hænger fint ned over en rustik kampesten.


Byhaven i Ebeltoft er en privat have. Den er tegnet og anlagt af ejerne, Lisbeth Rosdahl og Bent Dall

Det er Lisbeth, der har skrevet teksten og taget billlederne, og det er IKKE ok, at du kopierer, med mindre du har fået lov.
Det gælder både tekst, billeder og ideer.
Du kan kontakte os
HER


Hjemmeside fra e-hjemmeside.dk