Byhaven i Ebeltoft

- inspiration til design af en lille have

- ideer til haveplan med haverum

- forslag til planter i små haver

 

HAVESYSLER      HAVENS DRAM      RIBS - dram og likør

Ribs

- vores opskrift på dram og likør

Ribs giver den lækreste likør. Vores ribs (Stanza) er røde, men hvide kan også bruges og burde give en smuk, lys farve.

Her er vores opskrift på ribslikør:

  • Bærrene plukkes, når de er modne, og ribbes.
  • Dækkes med vodka og trækker mindst et par uger - op til tre måneder. Skal det blive til likør, kan man godt komme lidt sukker ved på dette tidspunkt. Hvis man er en sukkergris, kan man dække bærrene med sukker, før man hælder vodka på. Dét er nu godt nok for sødt til os. Vi kommer lidt sukker i fra start og smager til senere.
  • Vinder ikke ved lagring, tværtimod: mister smagen efter et par år.
  • Fortyndes efter smag. Vi tynder ikke, men tilsætter derimod sukker, så det bliver den allerlækreste likør. Se sukkerblanding/ smagsforstærker.
  • Fin rødbrun farve i starten. Bliver tynd og brun, hvis den bliver for gammel.
  • Prøv ribslikør til is eller pandekager. Eller begge dele. Husk endelig at bruge de afsiede og fordrukne ribs: Overhæld dem med sukker og en flækket vanillestang, lad dem trække længe til sukkeret er helt opløst, og spis dem som dessert eller i lagkage.

Byhaven i Ebeltoft er en privat have, som man kan besøge efter aftale. Haven er tegnet og anlagt af ejerne, Lisbeth Rosdahl og Bent Dall

Kopiering er ok, hvis .... du husker at skrive, at det kommer fra os.
Gælder tekst billeder og ideer.


Hjemmeside fra e-hjemmeside.dk