Byhaven i Ebeltoft

- inspiration til design af en lille have

- ideer til haveplan med haverum

- forslag til planter i små haver

 

HAVENS DESIGN      SIDDEPLADSER

Siddepladser

- skaber både oplevelser og pauser

Det er vigtigt for os at have mange siddepladser. Dels er de en oplevelse i sig selv at kigge på. Dels indbyder de til ro og pauser.

Vi har i alt 29 siddepladser fordelt på 12 steder i de forskellige haverum. Herfra kan vi betragte haven fra mange vinkler og få mange nye indtryk af den samme ting, blot fra forskellig side.

Oplevelser og indtryk

Når det gælder oplevelser, er der to fordele ved at have siddepladser:

  1. Siddepladser i form af stole og bænke er i sig selv en oplevelse at se på, da de dels understreger stilen: Slotshave/bondehushave osv., og dels fungerer både som kontrast, fokuspunkt og måske farveklat.
  2. Siddepladser giver en særlig mulighed for, at man kan bruge tid på at se flere detaljer og fange flere indtryk, end hvis man går gennem haven.

^
Denne lille oplevelse, hvor man ser en figur af flettet pil, der drejer sig lidt i vinden, er kun synlig, hvis man sætter sig på en ganske bestemt stol i haven.


Ro og pauser

Havens siddepladser skaber ro og pauser mellem oplevelserne, og vi har drysset siddepladser ud i alle hjørner af haven, således at man rent fysisk kan finde hvile og betragte det samme scenarie i lang tid. På havens stole og bænke kan man dvæle - måske lade øjet bevæge sig frem og tilbage mellem forgrund, mellemgrund og baggrund. Om og om igen.

Ved at give sig selv en pause, giver man også hjernen tid til at fordøje de mange indtryk, så de forstærkes og gør endnu større indtryk. 

^
En bænk til grøn eftertænksomhed før de næste oplevelser


Byhaven i Ebeltoft er en privat have, som man kan besøge efter aftale. Haven er tegnet og anlagt af ejerne, Lisbeth Rosdahl og Bent Dall

Kopiering er ok, hvis .... du husker at skrive, at det kommer fra os.
Gælder tekst billeder og ideer.


Hjemmeside fra e-hjemmeside.dk