Byhaven i Ebeltoft

- inspiration til design af en lille have

- ideer til haveplan med haverum

- forslag til planter i små haver

 

BYHAVEN I EBELTOFT   ⇘   HAVEPLAN OG HAVERUM   ⇘   SMØGEN

Smøgen

- minimalisme, sol og læ

Smøgen er en to meter bred gang, der løber langs med den ene af husets tre længer, og som på den anden side afgrænses af en støttemur, ca. 80 cm høj. På den side af muren, hvor terrænet er hævet 80 cm, har vi haverummet 'Bispegården'.

Smøgen ligger øst for huset og er dels et ideelt sted at nyde den første morgensol, dels forsvinder solen først over middag, så her er naturligvis en af havens siddepladser.

Beplantningen er sparsom og består af et lille træ (Surbær podet på stamme) bag stolene og to buksbomkugler, der understreger det grafiske og minimalistiske.
Belægningen er også den samme som på Gårdspladsen, og fordi materialer og farver i støttemuren matcher huset, understreges det, at man i Smøgen befinder sig tæt på huset.  

Siddeplads og fokuspunkt for enden af et smalt areal

Siddeplads og fokuspunkt for enden af et smalt areal

^
For enden af Smøgen har vi en af vores mange siddepladser. Her er fuldstændig læ og ofte lunt - selv når en sommersky passerer - fordi mure og fliser samler varmen.


Byhaven i Ebeltoft er en privat have. Den er tegnet og anlagt af ejerne, Lisbeth Rosdahl og Bent Dall

Det er Lisbeth, der har skrevet teksten og taget billlederne, og det er IKKE ok, at du kopierer, med mindre du har fået lov.
Det gælder både tekst, billeder og ideer.
Du kan kontakte os
HER


Hjemmeside fra e-hjemmeside.dk