Byhaven i Ebeltoft

- inspiration til design af en lille have

- ideer til haveplan med haverum

- forslag til planter i små haver

 

BYHAVEN I EBELTOFT   ⇘   ÅRETS GANG I TEKST OG FOTO   ⇘   TIDLIGT FORÅR

Tidligt forår

- mest forårsløg, bl.a. erantis

Det er vigtigt for os, at årets første blomster kan ses fra huset.
Hvis vi havde en forhave, som vi passerede dagligt, skulle den fyldes med de absolut tidligste blomster, da det er dem, vi længes allermest efter.

Tidligt forår begynder tættest på huset

Årets blomstring i vores have begynder i et par krukker på Gårdspladsen, hvor erantis og vintergækker varsler en ny sæson.

Umiddelbart op til Gårdspladsen ser vi ud på Magnoliabedet, hvor vi er ved at etablere et tæt bund af forårsblomstrende løg: Erantis og vintergækker er de første, og dernæst kommer forskellige blå blomster, der skal danne et blåt tæppe med et drys af gule minipåskeliljer. I bedet står også et par påskeklokker, der giver lidt ekstra struktur.

Fra et nyetableret vindue i huset kan vi også se ud i Teglhaven. Om vinteren er Teglhavens bede dækket af bispehue, men dem klipper vi ned tidligt i februar (brrrr!), hvorefter bedene fyldes med især eranits og mini-påskeliljer. Den gule farve er så velkommen på den tid af året.

En af havens tidligste og gladeste forårsbebudere er erantis

En af havens tidligste og gladeste forårsbebudere er erantis

Byhaven i Ebeltoft er en privat have, som man kan besøge efter aftale. Haven er tegnet og anlagt af ejerne, Lisbeth Rosdahl og Bent Dall

Kopiering er ok, hvis .... du husker at skrive, at det kommer fra os.
Gælder tekst billeder og ideer.


Hjemmeside fra e-hjemmeside.dk